Марк Селиджър празнува 25 години от старта на своя професионален път като фотограф. В момента той работи за Vanity Fair и GQ, но е бил главен фотограф за Rolling Stone (1992-2002), снимал е за Interview, британския Vogue, Citizen K и Vogue Hommes. Негови клиенти са фирми като Showtime, Roca Wear, Sony, Capitol Records, Elizabeth Arden, Diesel и Tommy Hilfiger.

На 24 години той напуска Тексас за да отиде в Ню Йорк и да търси своето място в света на професионалната фотография. Въпреки че чува коментари за снимките си като "използваеми, но нямат собствен стил", той не се отказва от своето желанието. И успява - първо го наемат Esquire и Fortune, а след това и Rolling Stone, където в последствие става главен фотограф.

Селиджър притежава галерията 401 Projects. Там той помества работата на фотографи, не защото смята, че ще се продава като топъл хляб, а защото вярва, че тя има значение. Отделяспециално място за фотографи и фотожурналисти, които не могат да намерят, къде да покажат творбите си.

Стилът на Селиджър често се отличава с непринуденост и искреност, която днес рядко се намира по страниците на списанията. Той умее да прави снимки, които като че ли представят един единствен момент от история, която тече междувременно.

Творбите му карат хората да се чувстват сякаш са там, в стаята с главния герой на снимката, а не, че го наблюдават отгоре или отдолу. Кадритеуспяват да изтръгнат есенцията на човека, който стои зад обектива.

В галерията - Ал Пачино, Адриана Лима, Ейдриън Броуди, Брад Пит (в рокля), Ан Хатауей, Саша Барон Коен като Борат, Кристофър Уокън, Кортни Лав, Ева Херцигова, Дрю Баримор, Жизел Бюндхен, Хайди Клум, Джони Деп, Джони Ноксвил, Кърт Кобейн, Пати Смит, Лени Кравиц, Леонардо ди Каприо, Линдзи Лоън, Никол Ричи, Том Ханкс, Пол Маккартни, Мос Деф, Наоми Уотс, Нели, Фарел и Катрин Деньов, Снууп Дог