През последните няколко дни в интернет се заговори, че в игрите за Xbox и PlayStation е възможно в скоро време да се появят реклами, което със сигурност не е мечта на никой геймър. 

Playstation VR2 и с какви екстри ще разполага новият шлем

С какви екстри ще е новият Playstation VR2

По-лек, по-удобен, но все още с кабел

Първоначално се появиха данни, че Microsoft oбмисля такава стъпка за всички безплатни заглавия в платформата на Xbox, а след това Business Insider съобщи, цитирайки три източника, че подобни идеи има и от страна на Sony. 

Според обявената информация Xbox разглежда начини да внедри реклами така, че да не нарушава преживяването на геймърите, което би трябвало да значи, че рекламите няма да се появяват по време на игра. 

Снимка 542377

Източник: iStock

Позицията на Sony е засега да ограничи рекламите само до навигационните менюта в PlayStation и там да се появяват само реклами от създатели на игри. 

По данни на Business Insider Sony вече е в преговори с различни компании и обсъжда как точно да се развива рекламният модел. 

Снимка 488417

Източник: Microsoft

Целта на компанията е да насърчи създателите на безплатни игри да продължават да творят, след като през пандемията безплатните заглавия се оказаха особено популярни сред потребителите. 

PlayStation Plus и какви ще са новите абонаменти планове

PlayStation променя играта

Какво ще предлагат новите абонаменти на компанията

Добрата новина е, че за момента няма никакви индикации въпросните реклами да засегнат платените заглавия и няма обявен срок за въвеждането им при останалите игри.