Абонаментният план PlayStation Plus е на път да се промени значително. Трябва да бъдат въведени още пакети, които ще осигурят достъп на играчите до стотици заглавия, както и до настоящите екстри, които получават с абонамента си. 

Sony Playstation 5 и защо компанията обмисля промени в дизайна на конзолата

Sony обмисля нов дизайн за Playstation 5

Причината е в недостига на чипове

Това стана ясно от имейл, изпратен към абонатите с PlayStation Plus, и от публикация в официалния блог на PlayStation от главния изпълнителен директор Джим Райън. 

Най-общо казано, платформите PlayStation Plus и PlayStation Now ще се слеят в едно, а новите абонаментни пакети ще се казват Essential, Extra и Premium. 

Снимка 568636

Източник: iStock

С Essential потребителите ще получават същите услуги и екстри, до които имат достъп настоящите абонати на PlayStation Plus, като цената също ще се запази - 8.99 евро на месец. 

Абонаментът към PlayStation Plus Extra ще е малко по-скъп и ще струва 13.99 на месец, но чрез него ще получаваме достъп до 400 игри, както и до всичко, предлагано в Essential абонамента. 

Premium пакетът ще увеличи достъпните заглавия до 740, но за него ще трябва да плащаме 16.99 всеки месец. 

Снимка 568635

Източник: iStock

Разбира се, както и досега, потребителите ще получават малка отстъпка при заплащане на три или дванадесет месеца наведнъж. 

Сред достъпните игри очакваме да видим заглавия от рода на God of War, Spiderman, Mortal Kombat и други. Новите ексклузивни за PlayStation игри обаче няма да са включени и ще трябва да си плащаме за тях отделно. 

Playstation VR2 и с какви екстри ще разполага новият шлем

С какви екстри ще е новият Playstation VR2

По-лек, по-удобен, но все още с кабел

Очаква се новата услуга да стартира през юни в Азия, а малко по-късно ще достигне и Америка и Европа, като настоящите абонати на PlayStation Plus автоматично ще бъдат преместени към пакет PlayStation Plus Essential.