Вчера, 2 март, DJI представи новия си FPV хибриден дрон, който комбинира подвижността на състезателните дронове с лесното управление на потребителските модели и уникалната възможност за следене на полета от първа ръка през First-Person-View очила.

Дронът е подходящ и за професионалисти, и за любители, като разполага с няколко режима за безопасно управление и избягване на обекти.

В спортен режим максималната скорост на DJI FPV е цели 140 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се случва в рамките на само две секунди.

Снимка 521206

Източник: DJI

Рискът при подобни скорости е обезпечен от специален бутон, който действа като незабавна аварийна спирачка.

Джаджата е оборудвана и със сензор за засичане на самолети и хеликоптери в района, в който сме решили да снимаме, и ни уведомява при евентуален риск.

Основният фокус на дрона обаче е възможността да гледаме всичко, което вижда камера, през очилата FPV Goggles V2 на DJI, улавящи сигнала от дрона на разстояние до 10 километра.

Снимка 521207

Източник: DJI

За тази цел можем да избираме между два режима.

Резолюцията на изображенията и при двата режима е 1440 х 880 пиксела, като при първия разполагаме с до 60FPS и латентност до 40ms, а при втория имаме до 120FPS и латентност до 24ms.

Ъгълът на обхвата и при двата режима е до 150 градуса, а видео сигналът може да бъде предаван до осем хедсета в реално време.

Снимка 521209

Източник: DJI

Камерата е способна да записва при 4К и 60FPS, но ако искаме да забавим кадрите имаме на разположение и опция за 120FPS, но с 1080р резолюция.

Поддържаните видео формати са H.264 и HEVC, а скоростта на записа е 120Mbps, което би трябвало да означава, че качеството на видеата с DJI FPV ще е доста високо.

У нас пълният комплект, включващ очила и дистанционно, струва 2699 лева и може да бъде поръчан още днес от сайта на DJI.