Времето на 3-те Д - дисциплина, дистанция и дезинфекция скоро няма да отмине, но в края на годината идва време и на 3-те П - подаръци, пазаруване, промоции.

Време е и за Ново П - Промяна

Променихме ли мисленето и приоритетите си?

Променихме ли навиците си?

Променихме ли нуждите си?

Променихме ли покупките си?

Въпреки пандемията и ограничителните мерки, животът продължава да тече и всеки от нас иска и се опитва да води "нормален" начин на живот. Освен, че повечето от нас ще пазаруват подаръците тази година от дивана, все повече си задаваме и въпроса - как да подобрим живота и здравето си.

Не пазарувайте просто изгодно, инвестирайте дългосрочно

Въпреки че Черният петък на практика е само един ден, разпродажбите в края на ноември продължават поне две седмици. Много хора чакат Голямата революция на цените да купят нещо изгодно за вкъщи - телевизор, телефон, пералня, ютия, обувки и още куп неща.

Защо този път обаче да не спрем с покупките за дома и да помислим за тези неща, които не просто ще купим изгодно, а в които ще инвестираме парите си и ще подобрим живота си.

3 подаръка, които ще ви донесат мотивация и нова промяна в живота

Смарт часовник

Мотивацията, която е навсякъде с вас. Предизвиквайте се и следете колко добре се грижите за здравето си.

Снимка 506899

Източник: Shutterstock

Смарт часовниците са вашият здравен навигатор. С вградения си GPS проследяват колко бързо ходите или бягате, какво разстояние изминавате, колко калории горите и ви напомнят, кога е време да се раздвижите. Измерват пулс, кръвно налягане, качество на съня, кислород в кръвта, а някой дори следят и нивата на стрес. Имате упражнения и тренировки на китката си по всяко време.

Електрическа тротинетка

По- бързо от ходенето пеша, по- лесно от колоезденето.

Свободата да си мобилен, без задръствания и миризма на изгорели газове

Източник: Shutterstock

Свободата да си мобилен, без задръствания и миризма на изгорели газове

Електрическите тротинетки или скутери са чудесен начин да спортувате - опитвайки се да запазите баланс върху нея, работят мускулите на цялото тяло и по този начин ги тренирате. Освен това са екологично чисти, без никакви вредни емисии. Друго предимство- не харчите пари за гориво и за паркинг.

Накратко- спестявате време, нерви, пари и се грижите за здравето си.

Устройства за нагряване IQOS

Колкото и голямо желание да имате за спорт и промяна, ако пушите, цигарите са нещо, което ще трябва да забравите.

Задъхването, кашлицата, умората още на първите 5 метра не са вашия партньор в спорта. Нито пък в живота. Промяната се случва бавно и трудно, но поне може да опитате.

Време ли е да ги спрете или поне да направите първата стъпка?

Снимка 506897

Източник: IQOS

Ако все още не можете да се откажете от вредното удоволствие, то поне можете да намалите риска с бездимна алтернатива - като устройствата за нагряване на тютюн IQOS и Glo. Чрез иновативната си технология устройствата нагряват тютюна до контролирана температура, без да го изгарят. Именно така успяват да премахнат ужасния цигарен дим и катраните в него, както и неприятната остатъчна миризма по дрехите и косата.

Намалявате вредата за себе си и за околните.

А данните показват, че не малка част от хората, които са заменили цигарите с устройства за нагряване на тютюн, както и електронни цигари с течност, спират да пушат завинаги.

Време ли е за промяна?

Виж повече тук.