В последните дни зимата сериозно напомни за себе си. Почти навреме, малко преди да посрещнем пролетта, България, а и Европа, се покри със сериозна снежна покривка. Достатъчно чухме за трудностите, които тя предизвика. Нека погледнем нещата и от друг ъгъл.

Снимка 343120

Италия е една от любимите туристически дестинации на Стария континент. Въпреки че повечето планираме пътуванията си за по-топлите месеци, тези, които са имали възможност сега да зърнат Рим, Венеция и Милано, със сигурност няма за какво да съжаляват.

Снимка 343122

Източник: iStock

Градът на каналите, който само до преди дни бе домакин на традиционния карнавал, днес е затихнал под снежната пелена. Лодките не се движат, водата е покрита с тънък лед. Всичко е затихнало в очакване на пролетта.

Снимка 343124

Източник: Facebook / Airbooknboat

Колизеумът в Рим, фонтанът "Ди Треви" и Ватиканът изглеждат не по-малко величествено през зимата. Бялото сякаш подчертава техния чар.

Снимка 343137

Източник: iStock

Милано също ни пренася в зимна приказка. Благодарение на заснежените забележителности, начело с готическата катедрала в центъра на града, със сигурност студът няма да ни прави особено впечатление.

Снимка 343123

Източник: iStock

Великобритания също не бе пощадена от арктичните студове. Докато едни са в паника от кошмарния трафик, други успяват да открият красотата на зимата. А тя е навсякъде, ако намерим време да поспрем и да й се насладим.

Снимка 343126

Източник: Facebook / Chillout London

Вчера бе толкова студено, че дори фонтаните на Trafalgar Square се предадоха в капана на леда. А това веднага ги направи атракцията на града и в социалните мрежи заваляха снежни селфита.

Снимка 343127

Източник: iStock

Париж си остава Града на любовта дори през зимните месеци. Какво по-романтично от това да се сгушим в прегръдките на любимия човек на фона на заснежената Айфелова кула. А след това бързо да се скрием на топло преди една разходка по "Шанз-Елизе".

Снимка 343128

Източник: iStock