Chefstable се готви за своето трето издание между 10 и 18 ноември. Само някой да не си помисли, че кулинарната инициатива е на три години - първите две бяха в рамките на тази. И явно в нея има ако не хляб, то поне нещо за хапване.
Идеята накратко: шест ресторанта, шест шеф готвачи, седем дати, свободен (но не и безплатен) достъп. Всяка вечер различен шеф приготвя специално меню в управлявания от него ресторант.
Ето и кои са замесените.
Иван Манчев ще посрещне гостите си в ресторант Cactus, а темата на вечерята му ще бъде "Есенни вкусове с тиква".
Севда Димитрова ще приготви "Есенни улици с мирис на кестени" в Ahora.
Владислав Пенов ще подчини вечерта си в Cosmos на "Възраждане на забравените продукти".
Кевин Брасингтон е разположил Cottage Farm Alino в малка ферма край Самоков, а неговата вечер ще бъде под надслова "От фермата до вилицата".
Антоан Верест ще приеме цели две вечери в ресторант L'instant, които ще бъдат посветени на "Всичко за гъбите".
Владимир Тодоров и Bistrello ще избягат от класическите вкусове с "Не точно класика".
Всеки един от ресторантите ще предложи на клиентите си шестстепенно меню. Но всичко това може да се случи след предварително закупен куверт, в който е включена вода и дегустация на вино. Подробности за кувертите тук.