Остров Бали е една от хитовите екзотични и луксозни дестинации, която набира все по-голяма популярност. Хотелският комплекс AYANA Resort and Spa, който се намира там, е едно от най-посещаваните и съответно най-сниманите места.

Приказни кадри от луксозното място, което определено не е по джоба на всеки, заливат социалните мрежи. Една част от посетителите на комплекса са от така модерните напоследък инфлуенсъри, които със своя избор на място за почивка повлияват на избора и на много от своите последователи.

Въпреки че това е безплатна реклама за хотелския комплекс, управата му решава, че не се нуждае от Instagram звезди, които не спират да се щракат най-вече около басейна River Pool, който е запазената марка на AYANA, както и край някои от другите му атракции.

Но това вече не е възможно, защото не са позволени камери, смартфони и всякакви други подобни устройства, с които да запечатаме спомените.

Тази забрана, която важи от 9 до 17 часа всеки ден, е част от кампанията в туристическия бранш, носеща заглавието "In The Moment". Нейната цел е да се насладим максимално на момента тук и сега, а не след време, когато разглеждаме заснетите кадри.

Снимка 391516

Източник: Facebook / AYANA Resort and Spa BALI

В AYANA Resort and Spa обаче има още 11 басейна, които изглеждат не по-малко добре на кадър в социалните мрежи и около които снимките все още не са забранени. Поне засега, пише Lonely Planet.

Джаджи за едно наистина добро селфи

Eдно наистина добро селфи

Малко му трябва на един маниак

Няма как да не признаем, че наистина е малко смущаващо, когато искаш да релаксираш в басейна, който е създаден точно за тази цел, а покрай теб десетки други посетители на комплекса правят всевъзможни усилия да уловят перфектния кадър.