Докато си студуваме в нашата мила родина и чакаме с нетърпение пролетта да замени зимата, в другият край на света подобряват рекорди за най-високи температури

В Австралия традиционно изпратиха 2018 г. на плажа, но и дори там е трудно да се издържат горещините. Ако през декември бе топло, сега е още по-топло. Oсобено в крайбрежните градове Таркола, Порт Аугуста и Оук Вали, където температурите достигнаха и надвишават цели 50 градуса.

В тази част на света са свикнали на доста високи температури, но тези от последните дни са наистина рекордни - както за Австралия от няколко десетилетия, така и за света вчера, днес и утре.

Последната седмица е най-горещата от Втората световна война. Освен за хората, температурите са трудни за преживяване и от редица животни. Дори се говори, че една трета от прилепите са измрели, пише Daily Mail.

Друго неприятно последствие от рекордните жеги са хилядите измрели риби в реките. Те буквално са се сварили. А за да се избегне същата участ при останалите живи водни обитатели, правителството взе решение за механично обогатяване на водите с кислород.

Ние само можем да си представяме какво им е на местните, които всяка нощ се мъчат да заспят на температури около 30 градуса. В момента в Мелбърн се провежда и тенис турнир, а метеорологичните условия за участниците са истинско изпитание, по-голямо от всеки противник.