До 2017-та година в НТ "Иван Вазов" предстоят шест премиери - по две на всяка сцена. На голяма сцена още на 27-ми, 28-ми и 29-ти октомври е премиерата на "Калигула" от Албер Камю с режисьор Диана Добрева (на снимката).

Това разказа директорът на театъра Мариус Донкин в интервю за националното радио.

На 1,2 и 3 декември е премиерата на "Танцът Делхи" от Иван Вирипаев, режисьор Галин Стоев. Интересното за тази пиеса е, че Галин Стоев, който става от първи януари директор на театъра в Тулуза, ще се представи за първи път пред своята френска публика с тази постановка - това ще се случи между 6 и 21 януари, каза Донкин.

На камерната сцена още в края на септември - 28 и 29, е премиерата на "Чаровно лято с неизбежните му там неприятности" - всъщност това е пиесата "Чудаци" на Максим Горки, режисьор е професор Красимир Спасов.

И декември месец, средата на декември - 14-ти и 15-ти, ще бъде премиерата на "Лисичета" на Лилиан Хелман, режисьор Бина Харалампиева.

Мариус Донкин обясни, че отсъствието на Александър Морфов не е конфликт с ръководството на Народния театър, а е свързано с многобройните му агажименти.

Сн. Архив