„Един сатиричен разказ за властта и нейните службогонци, в който всеки може да припознае днешната социално-политическа ситуация с вечните управленски стремежи, нагаждачество, алчност и партийни навици с девиз „чуждите са си чужди, а своите - свои". Действието се развива пред вратите на властта, където и най-смелите радетели за справедливост стават службогонци" споделя режисьорът Марио Николов.

Почитателите на оперетата и мюзикъла очакват и новите сценични превъплащения на популярният ни тенор. Марио Николов започна сезона още в края на август, когато гастролира заедно със Стефан Рядков в успешната си нова постановка на „Българи от старо време" в Опера Бургас. Топсолистът на Националния музикален театър ще гостува отново и в САЩ с една от коронните си партии, Айзенщайн от „Прилепът" на Йохан Щраус, която му носи многократно бляскави гастроли на три континента - Европа, Америка и в Япония.

Марио Николов, който напоследък е сред най-търсените жанрови постановчици у нас, гради своята артистична кариера вече 20 години на сцената на Националния музикален театър

Успешният тенор и режисьор, често посочван от гилдията за бъдещето на Музикалния театър поради професионалния си опит, познания и креативни умения на мениджър в сферата, бе поканен за зам.директор по художествените въпроси на театъра.

Този месец музикалните среди очакват с надежда включването на Марио Николов в състезанието за директор на Националния музикален театър, което Министерство на културата обяви наскоро.Премиерата е на 29 октомври от 19 ч. в МДТ „К.Кисимов" В. Търново.

„Службогонци" е музикална комедия по Иван Вазов, музика на П. Хаджиев и либрето Б. Банов.

Участват солисти, хор, балет и оркестър на МДТ „К. Кисимов" В. Търново.

постановка - Марио Николов, диригент - Владимир Бошнаков, хореограф - Антоанета Алексиева, сценография и костюми -
Лидия Къркеланова,
хормайстор - Георги Пехливанов.