Да изберем най-подходящия за нас домашен любимец невинаги е толкова лесна задача. Ще трябва да сме сигурни, че ще споделяме дома си с животното, което отговаря най-добре на начина ни на живот, дома и пространството, които обитаваме, и преди всичко на личния ни характер и манталитет.

Големите астрологични предизвикателства на месец март

Големите астрологични предизвикателства на месец март

И как да се възползваме от тях

Изборът на домашен любимец може да бъде съобразен дори със зодиакалния ни знак. Всъщност това е нещо, което оказва се, наистина би могло да ни помогне да решим именно кое симпатично създание да стане част от нашето ежедневие.

Овен

Представителите на тази огнена зодия имат нужда от домашен любимец, който може да поддържа високите им енергийни нива. Овните са винаги дейни и много подвижни - подобно на пора или кучето от порода коли. Животни, с които забавата винаги ще е взаимна.

Снимка 608839

Източник: iStock

Телец

Телците са известни с това, че са практични, обичат да обмислят нещата и да ги правят със свое собствено темпо. Затова пухкавият хамстер и констенурката, които не изискват чак толкова грижи, са добър вариант за тях.

Близнаци

Бъбривите близнаци имат естествен съюзник в животинското царство - папагалът. Птици като африканския сив папагал могат да бъдат добра компания на представителите на зодията през целия ден. А идеалната "половинка" за Близнаците е ръсел териерът - тези дружелюбни животни са смели и същевременно игриви и гальовни.

Снимка 608838

Източник: iStock

Рак

Раците понякога може да е бъдат остри и резки в отношенията си с останалите, но също така и много грижовни. Най-удачният домашен любимец за зодията е таралежът, а идеалният спътник е хималайска котка - интуитивно животно, което ще даде нужното пространство на собственика си, когато той има нужда от него.

Лъв

Шумните лъвове не обичат да бъдат на заден план. Подобно на пилето. То може да се сравнява и с най-търсещия внимание представител на зодията - чрез създаване на много шум и суетене. Лъвовете обаче обичат да се обграждат с красиви неща. Затова ако едно пиле не е достатъчно естетично за тях, то бенгалската котка със сигурност е. Още повече, че тя е животно, което винаги иска да бъде център на внимание.

Снимка 608840

Източник: iStock

Дева

Девите се нуждаят от рутина и подреденост в живота си - подобно на хрътките. За разлика от други видове кучета, те няма да разстройват чистите си и подредени стопани, като разхвърлят навсякъде около себе си. А някои Деви са толкова внимателни към своето жизнено пространство, че само аквариумът с риби може да бъде идеален вариант за тях, пише Stars Insider.

Везни

Уравновесените Везни обичат да бъдат заобиколени от красота. Но също така обичат да дават и получават любов. Едно сладко, пухкаво зайче може да бъде идеалният домашен любимец. Добър вариант е и птицата и най-вече малките пъстри папагалчета. Които обаче най-добре е да бъдат отглеждани по двойки.

Снимка 608836

Източник: iStock

Скорпион

Домашната змия не е за хора със слаби сърца, но Скорпионите не се плашат лесно. Тази огнена зодия може да оцени мистериозната привлекателност на змията. А ако пък не е змия, то може да бъде гущер - като цяло светът на влечугите е примамлив за представителите на зодия Скорпион.

Стрелец

Свободолюбивите Стрелци обичат да се впускат в приключения. Затова конят може да бъде идеалното животно, което винаги да ги придружава. А едно активно куче като австралийската овчарка няма как да не бъде подходящо за Стрелците и за свободни разходки на открито.

Снимка 608837

Източник: iStock

Козирог

Козирозите се славят с трудолюбието си - способни са часове наред да се отдават на работата си. Затова животно, изискващо постоянни грижи, не е идеалния вариант за тях. Морските свинчета обаче могат дълго време да остават сами. Подобно е положението и със зайчетата. Освен това те са внимателни създания и подобно на Козирозите стават все по-мъдри с възрастта.

Водолей

Водолеите са характерни с по-нестандартния си начин на мислене. И макар и малко по-необичаен като домашен любимец, гущерът е идеален за тях. Той няма да преследва стопанина си за внимание и никога няма да пречи. Ако гущерът все пак е твърде малък, вариант е прасенцето. То е достатъчно интелигентно и любознателно, за да бъде перфектна комбинация за игривата личност на Водолея.

Котките, привързаността и знаците, които показват, че наистина обичат своя стопанин

Как да разберем, че нашата котка наистина ни обича

Трябва само да разпознаем жестовете

Риби

Като типичен воден знак, Рибите имат естествен афинитет към останалите риби. Всички са достатъчно тихи, наблюдателни, обичат да се доверяват на инстинкта си и да се носят по течението. Все пак Рибите понякога също са много емоционални, а и винаги искат да получават обич. Затова всяко куче, независимо от породата, което обича да се гушка за дълги периоди от време, може да бъде идеален партньор за Рибите.