За всеки човек къщата на мечтите изглежда по различен начин. Някой си представят огромни луксозни палати, а други (като нас) една модерна дървена къщурка в гората.

Именно затова и сме едни от най-големите фенове на архитектурното бюро Marchi Architects, които с всеки свой проект ни оставят без думи. И винаги влагат толкова креативност, че ни карат искрено да им завиждаме на прекрасните идеи.

Типичен пример е и Woodhouse 2.0. Създадена сякаш да се слее с боровата дъбова гора в Лонг Айлънд, Woodhouse 2.0. е един от последните проекти на френското архитектурно бюро, базирано в Париж. Сградата е с кръгла структура и е разположена сред дърветата.

Външната част на постройката, която е комбинация от бетон и вертикални дървени дъски, хармонично се вписва с естествената природа наоколо.

Вътрешните стени са почти изцяло от стъкло, което ни позволява да се наслаждаваме на пейзажа навън, като ни оставят и страхотна гледка към вътрешния двор на къщата, разположен в централната ѝ част. Да не споменаваме колко естествена светлина влиза вътре.

А начинът, по който архитектите са измислили достъпа до къщата с автомобил и мястото за паркирането му, е направо фанстатичен. Слизайки от колата си на покрива на къщата (буквално), само с няколко крачки по спираловидното стълбище надолу и вече сме си вкъщи, където се любуваме на спокойствието, което ни дава заобикалящата ни природа.