Благодарение на учените всеки ден разбираме нещо ново за човешката природа. Понякога то е полезно, понякога озадачаващо, но при всички случаи е любопитно. Едно ново изследване ни показва зависимостта между броя сексуални партньори, които сме имали, и това колко желани сме като партньор за връзка.

Снимка 512988

Източник: iStock

Проучването, публикувано в Journal of Sex Research, включва 188 човека, които трябва да оценят хипотетично дали биха имали връзка с различни хора, ако знаят броя сексуални партньори, които въпросните са имали до момента.

Резултатите показват, че считаме за нормално някой да е имал между две и шест авантюри от типа "за една нощ" и нямаме проблем да правим секс с него. Всяка бройка над шест го прави по-малко желан.

Снимка 518336

Източник: iStock

Относно краткотрайните връзки мъжете предпочитат дами, които са имали минимален или никакъв брой сексуални партньори.

Според данните в Journal of Sex Research, най-любопитни са отговорите, когато трябва да преценим дали бихме имали сериозна връзка с някого в зависимост от това с колко човека е спал в живота си.

Снимка 518334

Източник: iStock

Изследването показва, че когато се отдаваме на дълготрайна връзка или брак, и мъжете, и жените предпочитат половинката им да е правила секс с двама или максимум трима партньори преди тях.