Няма да скрием, че много повече ни харесва идеята да релаксираме с чаша еспресо мартини, отколкото да се занимаваме с прането вкъщи. Но независимо от това колко досадни ни се струват домакинските задължения, няма как да избягаме от тях.

Как да се грижим за ленените дрехи

Как да се грижим за ленените дрехи

Най-прохладната материя за лятото изисква специално отношение

Вероятно обаче би ни било по-приятно да ги вършим с питие ръка. Шегата настрана, но фактът си е факт - алкохолът може да ни бъде полезен при чистенето у дома, а конкретно водката можем да използваме и при прането.

Освен в градусите, силата на водката в домакинската практика се крие в ефективността ѝ за освежаването на дрехите, като премахва миризмите от тях. За да ни е винаги подръка вкъщи, можем да напълним бутилка със спрей с водка и когато е нужно, да напръскаме желаната дреха.

Снимка 670525

Източник: iStock

Според The List този практичен трик произлиза от Бродуей, защото актьорите няма как да не се потят на сцената, но невинаги имат време да дадат костюмите си на химическо чистене. За да премахнат неприятната миризма те просто ги напръскват с водка.

Как да премахнем мазни петна от дрехите си

Как да премахнем мазни петна от дрехите си

Лесно, достъпно, ефективно

При прилагането на този метод за "аварийно" освежаване на дрехите, няма място за притеснение, че по дрехите ни ще останат следи, петна или миризма от самата водка, тъй като тя се изпарява. Ефективността на спиртната напитка се дължи на антибактериалните ѝ качества - именно те разграждат упоритите миризми и можем да я прилагаме за освежаване също и на спортния ни сак и обувките, пише House Digest.