Всеки един бизнес се опитва да бъде в крак с времето и иновациите, което е напълно нормално, за да може да е конкурентно способен.

Това важи и за авиокомпаниите, като Virgin Atlantic направиха показно за спазване на междуполовото равенството. Според The Guardian, компанията на Ричард Брансън е позволила стюардесите, пилотите и всички наземни служители да носят която поискат от официалните униформи.

Това дава свобода на мъжете да носят поли, а на жените панталони. И така без значение от пола и половата идентичност екипажите на авиокомпанията ще могат да избират сами вида на облеклото си, специално направено от Vivienne Westwood.

От Virgin Atlantic казват, че с този ход искат да засилят многообразието и да покажат на хората, че са гостоприемна и приобщаваща компания. Ще бъдат въведени и незадължителни значки, с които както екипажът, така и пътниците ще могат да заявят с кое местоимение искат да се обръщат към тях.

За да представят нововъведението си, от компанията са се доверели на Мишел Висаш, която е сред съдиите в риалити предаването Ru Paul's Drag Race. Преди няколко месеца пък Virgin Atlantic позволи на служителите на самолетите си да носят къси ръкави и показват татутировките си, ако имат такива.