Музеите на Ватикана, където се намират много от най-ценните световни съкровища, винаги са били притегателен център за туристите. Достатъчно е да споменем само Сикстинската капела на Микеланджело.

Най-добрите малки градове в света

Най-добрите малки градове в света

Или поне 20 от тях

Преди пандемията ги посещават над 20 хиляди души на ден и около 6 милиона души годишно. Именно те са важен източник на приходи за хазната на папския град-държава.

По време на първата вълна от коронавирус ватиканските музеи бяха затворени за период от почти три месеца. Те бяха тържествено повторно открити на 1 юни. Тогава влязоха в сила нови правила за социално дистанциране и хигиена.

Снимка 503893

Източник: iStock

През летния период музеите бяха посетени от хиляди туристи. Сега ватиканските музеи и папските вили ще бъдат затворени отново за период от един месец, съобщи Reuters, като се позовава на съобщение за медиите на пресслужбата на Светия престол.

Снимка 503894

Източник: iStock

"В съответствие с разпорежданията на италианските власти, продиктувани от епидемиологичната обстановка, от четвъртък, 5 ноември, ще бъдат затворени ватиканските музеи и музеите на папските вили, а също така ще бъдат спрени археологическите разкопки" се казва в съобщението.

eRosary, Ватикана и молитвената броеница, която ни учи как да се молим

Ватикана пуска “умна” молитвена броеница, която следи молитвите ни

Ето такава джаджа не бяхме виждали досега

Италианският премиер Джузепе Конте е подписал нов указ за въвеждане на допълнителни ограничителни мерки във връзка с пандемията, част от които са и затварянето на музеите. Папа Франциск също призова хората да следват насоките на властите и здравните експерти.