Зимата е почти тук и няма как да не помислим за връхните дрехи, които ще ни държат на топло през следващите месеци. Добрата новина е, че актуалните стилове за сезон 2022/2023 са издържали теста на времето и ще ни служат поне няколко години.

Ето и петте модела, на които да заложим през следващите месеци според Porter Magazine.

С колан

Снимка 594194

Източник: Zara

Класическата кройка в изпълнение от вълна, кашмир или бленд от няколко материи няма как да ни изневери. Допълнителен плюс е коланът, който дава възможност да играем със силуета - по-небрежен, когато е развързан, и структуриран, когато го пристегнем.

Пухенки

Снимка 594193

Източник: Moncler

Най-бързият, сигурен и непретенциозен начин да се стоплим е с яке с пълнеж от пух, независимо дали естествен или синтетичен. Капитонирано или не, водоустойчиво или пък от лак - изборът ни зависи изцяло от вкуса ни.

Обемно

Снимка 594196

Източник: Petar Petrov

Този силует определено не е за всеки, защото изисква внимателна комбинация с останалата част от тоалета. Затова пък ни дава възможност да напластяваме под него, което ни гарантира, че няма да ни е студено. Избираме модел на бранда на българския дизайнер Petar Petrov.

От обърната кожа

Снимка 594197

Източник: Mango

Моделът от обърната кожа (отново може да избираме между естествена и еко) стана актуален отново в последните години, като силуетът на повечето подобни якета имитира този на biker якетата.

Цветно

Снимка 594195

Източник: Reserved

Ако има нещо, което ни липсва през зимата, то това е именно цвят. За тази зимата може да избираме между всякакви ярки нюанси и дори да ги комбинираме помежду им. За настроение.