Нетрадиционният електрически пикап на Tesla е на път най-накрая да влезе в производство, според изпълнителния директор на компанията Илон Мъск.

Tesla Cybertruck и кадрите, на които пикапът тегли ракетен двигател на SpaceX

Tesla Cybertruck срещу ракетен двигател

Електрическият пикап може всичко

Както редица медии отбелязаха тази седмица, финансовите резултати на Tesla за третото тримесечие на 2023 г. включват новината, че компанията планира да започне доставки на Cybertruck в края на ноември.

Но Мъск също предупреди за вероятни предстоящи усложнения, тъй като компанията му се опитва да увеличи производството. А проблемите в производството на пикапа далеч не са новост.

Снимка 454147

Източник: Tesla

Cybertruck беше показан за първи път по време на хаотична презентация през 2019 г., по време на която видяхме, че прозорците на пикапа определено не са толкова здрави, колкото милиардерът и компанията му твърдяха.

Ранните бройки на Cybertruck имаха неприемливи нива на шум, вибрации и дефекти, както и недостатъци при управлението и дори "структурно разклащане".

Снимка 490817

Източник: Tesla

При разговора с инвеститорите тази седмица Мъск каза, че иска да "успокои очакванията" и каза, че Tesla "изкопа собствения ни гроб с Cybertruck".

Според презентацията на Tesla компанията ще се цели в годишен производствен темп от 125 000 пикапа, а по време на разговора Мъск заяви, че смята, че компанията може да произвежда до 250 000 бройки годишно в Тексас, макар и не преди 2025 г.

Tesla обаче многократно е преминавала през това, което Мъск нарича "производствен ад", когато се опитва да увеличи производството на даден модел.

Lightship L1 travel - новият конкурент на Cybertruck, разработен от бивши служители на Tesla

Cybertruck на Илон Мъск май има защо да се страхува

Кой е по-по-най

Нямаме съмнения, че и ситуацията със Cybertruck ще продължи този завет.