Вече от няколко години се говори за Cybertruck - електрическият пикап на Tesla, за който Илон Мъск, а и не само, се вълнува много.

Tesla Cybertruck и първи снимки на интериора на електрическия пикап

Cybertruck за пръв път отвътре - заслужаваше ли си чакането

Отново има разочаровани

През месец май видяхме първи снимки на интериора на електромобила, а скоро се очаква и да започне официалното му производство. Но докато очакваме това да се случи в YouTube се появи едно доста интересно видео, на което се вижда как Tesla Cybertruck тегли ракетен двигател.

Според InsideEVs, въпросното видео е заснето в базата на SpaceX - Starbase, в Тексас, а двигателят е Raptor Vacuum и теглото му надхвърля 1500 кг. Видеото е публикувано в YouTube канала Starship Gazer, който се поддържа от човек на име Райън, вярващ в Мъск и визията му за колонизиране на други планети.

В описанието под видеото той твърди, че от 31 месеца не е мърдал от базата на SpaceX в Тексас и снима всичко интересно, което се случва там.

Обратно на пикапа, тегленето на ракетен двигател всъщност не е толкова впечатляващо, защото от Tesla твърдят, че Cybertruck ще може много повече от това. Базовата версия на пикапа ще може да се справя с товар до 3.4 тона, докато по-мощната ще е дори по-впечатляваща - над 6 тона.

Lightship L1 travel - новият конкурент на Cybertruck, разработен от бивши служители на Tesla

Cybertruck на Илон Мъск май има защо да се страхува

Кой е по-по-най

Към момента не е ясно дали тегленето на ракетен двигател е много добър маркетингов ход от страна на Tesla, или е част от тестовете, които се правят.