Докато поръчалите си вече Cybertruck явно ще трябва да почакат още някой и друг месец, за да седнат зад волана му, бивши служите на Tesla излязоха със сериозна заявка да конкурират електрическия пикап, към който се продава и ремаркето Space Camper.

Tesla Cybertruck и кога започва масовото производство на новия пикап

Tesla обяви старта на производството на Cybertruck

Само с две години закъснение

Компанията Lightship от Сан Франциско преди дни представи своето ремарке за отдих L1 travel. Той има за цел за замени познатите ни каравани, които в повечето случаи разчитат на шумни и замърсяващи генератори, за да се захранват. А идеята тук е да бъде максимално екологично и икономично.

L1 travel се отличава с аеродонамичен дизайн, който е и доста красив. Но основната му цел е намаляване на съпротивлението, за да може безпроблемно да се дърпа от електромобил с пробег на батерията около 500 км. Какъв точно ще бъде той, решава собственикът.

Снимка 621349

Източник: Lightship

И тук идва основната разлика със Cybertruck и неговият Space Camper, проектиран специално за задната част на пикапа на Tesla. Него можем просто да разпънем, да полегнем на леглото под звездите и да се насладим на гледката.

Компактният дом на колела на Lightship е с дължина от малко над осем метра и височина 1.8 м в сгънато и 3.04 м в разгънато състояние, което се постига чрез повдигане на покрива на ремаркето, което се разширява и настрани. 

Снимка 621348

Източник: Lightship

А вътре е разположено всичко необходимо - напълно оборудвана кухня, баня с тоалетна и кът за сядане, който се трансформират в две големи легла. Места за спане има за общо шестима души.

Целият покрив на ремаркето е покрит със соларни панели, а основателите на Lightship използват натрупания си опит в Tesla, за да вградят и батерия в капацитет до 80 kWh, която да захранва всичко необходимо, за да живеем нормално и независимо в този дом на колела до седем дни, пояснява Daily Mail.

Снимка 621353

Източник: Lightship

Стигаме и до друга не по-малко важна подробност - цената. L1 travel ще се предлага срещи 125 хиляди долара като се изисква 500 долара депозит при заявка на поръчката. Очаква се производството да започне в края на следващата година. За сравнение - Cybertruck на Tesla започва от около 40 000 долара, а срещу още 24 хиляди за Space Camper може да превърнем пикапа в мобилен дом.

Tesla Cybertruck и първи снимки на интериора на електрическия пикап

Cybertruck за пръв път отвътре - заслужаваше ли си чакането

Отново има разочаровани

И отново опираме до предпочитанията, възможностите и целите, за които закупуваме подобно ремарке - дали за да прекарваме дълги ваканции в него или просто за да подсигурим импулсивната си натура и желанието за приключения. Едно е сигурно - пазарът на подобни ремаркета тепърва ще процъфтява и опциите ще стават все повече.