Все още цари неяснота кога Tesla Cybertruck най-сетне ще излезе от поточната линия. Докато тези, предплатили за автомобила с нестандартна форма, никак не са щастливи от стечението на обстоятелствата, други си правят смели един ден да му придадат необикновени функции.

Tesla Cybertruck и неяснотите относно сроковете за производство на пикапа

Ще се появи ли изобщо Tesla Cybertruck

Май няма да е тази година

Поредният подобен проект е дело на компанията TSWLM Electric Vehicles Inc. Нейните инициали са съкращение на заглавието на филма за Джеймс Бонд от 1977 г., в който за пръв път виждаме автомобил, който може да се движи и по вода - Lotus Espirit S1.

А сега инженерите им разработват специален комплект от добавки, който може да превърне и Tesla Cybertruck в катамаран за минути. Той носи името Cybercat и е дело на американския учен Антъни Даймънд. 

Включва чифт спускащи се понтони и електрически извънбордови двигатели, които дават на хибридното превозно средство максимална скорост по вода от около 40 км/ч и възможност да измине до 185 км

Разработен е и усъвършенстван модел - Cybercat Foiler, при който максималната скорост е 64 км/ч благодарение на подобрената хидродинамика. Според разработчиците Cybercat вероятно ще се продава на дребно за около 22 900-32 900 долара, а Foiler - за 35 400-42 900 долара.

Все още обаче не е напълно ясно как става прикрепянето към Cybertruck, защото електромобилът отново е с отложена дата за пускане на пазара и го очакваме някъде през 2023 г. А чак тогава ще могат да се направят и тестове на живо.

Tesla Cybertruck, CyberLandr и нестандартният проект за къща на колела

Имаш Cybertruck - имаш къща на колела

Удобно, практично и икономично

Според създателите на Cybercat, проектът им ще се понрави на Илон Мъск, защото преди години милиардерът стана собственик на Wet Nellie - персонализираната подводница, която заяви, че възнамерява да превърне в кола-подводница, припомня Daily Mail.