Cybertruck със сигурност е най-смелият и противоречив проект, който сме виждали от Tesla до този момент. Въпреки че от представянето му минаха около две години, производственият процес все още се бави и началото му бе отложено от тази за следващата година.

Tesla Cybertruck и кога ще се появи новият пикап

Кога ще се появи Tesla Cybertruck

Ще трябва да почакаме

Това обаче не се оказа спирачка за ентусиастите от Stream It, компания за софтуер и изкуствен интелект, които представиха своя патентован проект, носещ името CyberLandr.

Идеята хрумва на изпълнителния директор Ленс Кинг, след като осъзнава, че нестандартният дизайн на Cybertruck го прави неподходящ за караваните и ремаркетата на пазара. А на него му се струва страхотна идея ако имаш въпросния автомобил, да имаш и дом на колела, закупувайки си допълнително оборудване.

Според Кинг, отрасълът на превозните средства за отдих си е все същият в последния половин век, затова и компанията иска да внесе свеж полъх в него. Но има едно важно условие - първо да се сдобием със Cyberturck, чиято цена не е включена в услугите, които Stream It предлага.

Благодарение на софтуерните разработчици, изкуствения интелект и своята креативност, служителите искат да дадат на своите клиенти истинско Tesla изживяване, но не само когато става дума за придвижване от точка А до точка Б, а и за живот на четири колела. И изглежда идеята събира своите фенове.

Компанията представя проекта си през април тази година и си поставя за цел да събере 100-200 заинтересовани бъдещи клиенти за месец. Но те се оказват много повече - цели 1000. Така вече са събрали над 80 милиона долара от предварителни поръчки и сумата не спира да расте ежедневно, предава Business Insider.

Разбира се, всичко това се случва не и без "одобрението" на Илон Мъск, който преди време определи като "готино" видео, което представя идеята за CyberLandr. А ето и каква всъщност е тя.

Срещу около 50 хиляди долара можем да се сдобием (след като вече имаме Cybertruck) с допълнително пространство, което пасва идеално в задната част на електромобила. Чрез прибираща се стълба и плъзгаща се врата получаваме достъп до кухня с всичко необходимо и дори малко отгоре - като смесител с гласови команди, както и до малък хол, който може да се трансформира в офис или спалня

Tesla, Mattell Creations и колекционерския Cybertruck на дистанционно

Tesla пуска колекционерски Cybertruck на дистанционно

Единственият Cybertruck, който можем да притежаваме скоро

Освен това, има подово отопление и изцяло оборудвана баня с химическа тоалетна.

А за да се захранва всичко това са добавени мощни 500-ватови соларни панели. Мини караваната тежи 544 кг. и намалява мощността на Cybertruck с едва 5%, което звучи страхотно. Сега остава и производството на електромобила да стартира...