Вселената със своя мистериозен произход и необятност, и до днес озадачава дори и астрофизиците. И те, както вероятно и ние, се питат дали тя се опитва да им каже (или поне подскаже) нещо. А може би се опитва да заблуди и обърка всички нас? Поне това ни кара да си мислим едно от новите изображения на телескопа на НАСА "Джеймс Уеб".

Туристи на ръба на Космоса - първи полет на Virgin Galactic след години отлагане

Туристи на ръба на Космоса - Брансън постигна най-голямата си мечта

Едно необикновено трио в назабравимо преживяване

Съвсем случайно той е уловил нещо, което определено изглежда като въпросителен знак. Въпреки че учените не са категорични какво точно представлява, те предполагат, че вероятно става дума за две галактики, които се сливат в една. А от гледната точка на телескопа това съединение оформя въпросителен знак.

"Взаимодействието на галактиките може да е причинило изкривената форма на въпросителен знак", споделят учените. Според тях това може и да е първият път, в който те виждат този конкретен обект, но за да разберат какво представлява, е нужна още работа, пише Insider.

Луната като футболно игрище - как би изглеждал един космически мач

Как ще изглежда един футболен мач на Луната

Щом ще има живот, трябва да има и забавления

Някои астрофизици не изключват възможността въпросителният знак да е една самостоятелна галактика със странна форма, но повечето сякаш са на мнение, че сливането на две галактики е добро обяснение за явлението. "В крайна сметка галактики се сблъскват и съединяват през цялото време", обясняват учените.