Когато говорим за масаж, си представяме релаксиращо преживяване за тялото и душата, след като сме като преродени. Но не винаги е така, или поне на пръв поглед...

Ако сме от смелчаците, които не се притесняват от големи остриета в опасност близост с лицето или други части тялото, значи може и да се престрашим да се подложим на т.нар. knife massage (масаж с ножове).

Това е традиционна техника, която е част от китайската медицина от повече от 2000 години. Първоначално се е практикувала от монаси, след това се разпространява и в Япония, и в Тайван, където се прилага предимно сега.

Снимка 482274

Източник: Facebook / ReBalans - Puur Genieten

В последно време се отбелязва ръст в интереса към нея - къде от любопитство, където от надежда наистина да има ефект срещу негативите от забързаното и стресово ежедневие.

Масажът всъщност не се изпълнява с ножове, а с остри сатъри. Акцентира се върху т.нар. чи врати или точки на напрежението, които са подобни на тези в китайската акупунктура.

Но тези, които практикуват масажа с ножове вярват, че остриетата имат много по-голяма невидима сила - да извличат лошата карма. И за да могат всеки ден да бъдат така ефикасни, всяка вечер, след края на работния ден, се слагат да се "зареждат" върху метеоритни камъни.

Снимка 482275

Източник: Facebook / Masumie Sayunara Arigatou

Акцентът на масажа е върху потока на енергия в тялото и неутрализирането на негативната. Някои го определят като "лов на духове, на миналото". С това се постига душевен мир и спокойствие, а много физически болежки също изчезват, пише BBC.

Хората, които извършват масажа с ножове, трябва задължително да са добро настроение, защото иначе ще предадат негативните емоции на клиента си чрез острието. Затова те спазват стриктна веган диета, стават много рано и тренират всяка сутрин.

Колко често да ходим на масаж

Колко често да ходим на масаж

Видове масаж и за какво помагат

Всички, които искат да се подложат на масажа, също правят десетминутни упражнения и разтягане, за да отворят своите чи врати и да освободят енергията. Шансът да заспим по време на масажа е много голям, както и този да спим много по-добре дълго след него.