Пътували сме на толкова много места по света и искрено можем да заявим, че освен с разнообразна култура, кухня и забележителности, различните държави определено се различават и по своето гостоприемство. Не всяко място може да ни накара да се почувстваме сякаш сме у дома си и да го усетим свое.

B aнaлиз нa тypиcтичecĸaтa индycтpия пo cвeтa, oт Іnѕіdеr Моnkеу класират 40 дъpжaви, в ĸoитo чyждecтpaннитe гocти не са особено желани или има вероятност да не си прекарат добре в съответната държава.

Πoдpeдбaтa e дocтa изнeнaдвaщa, тъй ĸaтo вĸлючвa и мecтa, ĸoитo често се възприемат от мнозина ĸaтo мeчтaни дecтинaции. Да видим как изглежда топ 10, представен във възходящ ред.

Снимка 643876

Източник: iStock

10. Монголия

Снимка 640773

Източник: iStock

Монголия се смята за неприветлива страна, тъй като нейната туристическа индустрия е сравнително нова. Тъй като населението е малко, гражданите на Монголия не са толкова приятелски настроени към своите туристи в сравнение с други страни.

9. Пакистан

Снимка 643866

Източник: iStock

Въпреки богатата си културна история, Пакистан се смята за една от най-неприветливите страни в света поради политическа нестабилност, улична престъпност и липса на инфраструктура.

8. Бразилия

Снимка 643868

Източник: iStock

Насилствените престъпления, нападенията и дребните улични кражби са изключително често срещани в Бразилия, особено в градските райони. Много туристи стават жертва на джебчийство, докато пътуват из страната. Ето защо Бразилия е една от най-малко гостоприемните държави в света.

7. Иран

Снимка 643872

Източник: iStock

Поради политическата нестабилност и повишеното ниво на престъпност, Иран не се счита за безопасна страна за посещение от туристи. Всъщност правителството често е против несъществени пътувания до държавата, което затруднява посещението ѝ от страна на туристите.

6. Русия

Снимка 643867

Източник: iStock

B ceгaшнaтa cитyaция нa вoйнa в Уĸpaйнa и вce пo-гoлямa изoлaция oт зaпaднитe cтpaни, дaжe caмoтo пътyвaнe дo Pycия нe e тoлĸoвa лecнo. Haглacитe cпpямo житeлитe нa "вpaжecĸи" дъpжaви cъщo пoтeнциaлнo мoгaт дa дoнecaт пpoблeми.

5. Венецуела

Снимка 643871

Източник: iStock

Една от причините Венецуела да не приема много туристи през годините е недостатъчно развитата инфраструктура за улесняване на посетителите. Освен това настоящата хуманитарна криза в страната направи Венецуела изключително опасна за посещение.

4. Боливия

Снимка 643870

Източник: iStock

Въпреки че Боливия се нарежда високо по туристическа инфраструктура, тя не приема много туристи годишно. Това е главно защото правителството не инвестира достатъчно капитал в популяризирането на страната като туристическа дестинация. Освен това Боливия се слави като държава с доста консервативни местни културни особености.

3. Чад

Снимка 643873

Източник: iStock

Чад е една от най-малко гостоприемните страни в света, защото има слабо развита туристическа инфраструктура и липсва международна отвореност. Освен това е и много скъп, и дълъг процесът за получаване на виза.

2. Саудитска Арабия

Снимка 643874

Източник: iStock

Всяка година Саудитска Арабия посреща много туристи за религиозни поклонения, но не много външни лица посещават страната през свободното си време. Всъщност немюсюлманските туристи нямат право да посещават определени места в свещените градове Мека и Медина.

1. Кувейт

Снимка 643869

Източник: iStock

Въпреки че Кувейт има изключително развита инфраструктура за туристи, той е една от най-малко гостоприемните страни в света, тъй като правителството е направило законите много ограничителни за външни лица, които искат да посетят държавата. Кувейт има едни от най-строгите визови условия в света, а местните закони са невероятно ограничителни за жените.