Когато между двама души има химия, най-логичното е те да се отдадат на нея. Но когато връзката е в самото си начало, а хормоните вземат връх, това може да ни изиграе лоша шега. Защото интимността ни прави толкова слепи, колкото и любовта.

Гран Канария, защитените дюни на канарския остров и защо сексът е заплаха за тях

Как сексът унищожава Гран Канария

И какво може да се направи

Сексът е един от най-красивите начини да изразим емоция. Той кара много хора да изневеряват и лъжат, а други стават напълно слепи за истината, която стои пред тях. Така е напълно възможно да не забележим важните червени флагове в новия си партньор, заслепени от пристрастяващите преживявания в леглото. 

Ето няколко причини, заради които е добре да не избързваме със сексуалните контакти, когато сме в началото на нова връзка.

Снимка 455105

Източник: iStock

Страстта ни завладява

Ако още от началото се отдадем на палавите мисли и на превръщането им в действия, си създаваме една сладникава реалност, която вероятно доста се различава от действителността. И така започваме да виждаме само позитивите, за сметка на негативите на човека до нас.

Химията си казва думата

По време на секс се отделят хормонът допамин, който е невротрансмитер, отговорен за чувството на удоволствие. Благодарение на него, физическата близост се превръща в емоционална привързаност.

Снимка 455106

Източник: iStock

Но тук отново разумът няма думата. Така може да попаднем в капана на илюзията, че имаме силна връзка с даден човек, като всъщност единственото, което ни свързва, са интимните контакти.

Веганите, безмесното хранене и как се отразява на сексуалните умения на мъжете

По-добри ли са в секса веганите

Връзката между месото и представянето в леглото

Секс за сдобряване

Гледали сме много подобни сцени по филмите, но в реалния живот е по-добре да избягваме подобен сценарий. Палавите забавления може да ни накарат бързо да забравим за какво сме си крещели допреди малко, но причината за скандала си остава някъде там, докато не излезе отново на дневен ред. И сексът определено не е решение на проблемите, пише Daily Mail.