Почти всички сме наясно за храните, които помагат за по-добър секс, повдигат мъжкото или женско либидо и превръщат човек в истинска стихия в леглото.

Докато научната връзка между афродизиаците, стимулиращи либидото, обаче е слаба, това, което знаем със сигурсност, е, че здравословното хранене е свързано с по-малък риск от еректилна дисфункция и женска сексуална дисфункция.

Има редица храни, които могат да подобрят сексуалния си живот. Те поддържат сърцето здраво и помагат за по-лесното изпомпване на кръвта.

Снимка 482741

Източник: iStock

Между тях несъмнено попадат лененото семе, стридите, тиквените семки, семената от нар и авокадото, отбелязват от Web MD.

Що се отнася до храните и напитките, които е добре да избягваме преди секс, специалистите са категорични, че това е прекомерната употреба на алкохол и наистените мазнини.

Алкохол, стрес, лекарства - 6 причини да не ни се прави секс

6 причини да не ни се прави секс

Алкохолът и стресът са сред тях

Една чаша вино може да ни помогне да се отпуснем, но изпиването на по-голямо количество несъмнено оказва влияние върху сексуалния ни живот.

Снимка 583064

Източник: iStock

Причината: алкохолът понижава тестостерона и потиска нервната ни система, което засяга кръвообращението и чувствителността на нервите. По този начин много по-трудно се възбуждаме. Пиенето на твърде много алкохол също така ни дехидратира. Това води до умора, главоболие и вагинална сухота.

Секс, сън, пролактин, окситоцин и каква е връзката помежду им

Как точно ни помага да спим по-добре сексът

Хормоните, без които не можем

Що се отнася до похапването, храни с високо съдържание на наситени мазнини, като тлъсто говеждо и масло, вредят на кръвообращението ни с течение на времето. Това забавя притока на кръв към половите органи. В краткосрочен план диета, съдържаща прекалено много месо, води до неприятна телесна миризма, което често отблъсква сексуалните ни партньори.

Снимка 562130

Източник: iStock

Според експерти не бива в никакъв случай да консумираме и пържени картофи, броколи, мента и енергийни напитки преди полов акт, защото влияят изключително вредно на добрия секс.