Конкуренцията сред смартфоните с като малко дете - расте с дни и с часове, и в нея се включват все нови и нови играчи. Разбира се, това е добре дошло за потребителя, защото освен по-големия избор, който има за нови устройства, той получава и по-голяма добавена стойност за цената, която плаща. А новият играч на българския пазар е марката OPPO.

Oppo Find N2 Flip и всичко за новия сгъваем смартфон

Oppo Find N2 Flip - един наистина добър сгъваем смартфон

Изпреварва конкуренцията

През 2024 г. китайският технологичен производител отбелязва 20 години от началото на продажбите на първите си продукти - медия плейърите. Следва първият мобилен телефон, първият смартфон, а в последните години OPPO е трайно в топ 5 на производителите на смартфони в световен мащаб, както обявиха от компанията на специално събитие вчера, 24 април. 

Продуктите на OPPO се предлагат в над 60 страни по света и България вече официално е една от тях. Първите модели са налични още от края на миналата година, а в следващите месеци може да очакваме и още няколко от различен ценови клас.

Снимка 662566

Източник: iStock

Но звездата в момента е OPPO Reno 11F 5G - модел, който привлича със съотношението между цена и качество. Това всъщност е смартфон за младите динамични потребители, които не излизат социалните мрежи и търсят свободата да изразяват себе си по свой начин. Reno 11F 5G се позиционира в средния ценови клас, но както и всички други модели на OPPO, е изработен само с компоненти от най-висок клас.

Последното всеки може да усети на практика и във времето, което пък прави този смартфон истински устойчив, предназначен за дълги години вярна употреба - характеристика, на която марката държи изключително. И всичко това е доказано и гарантирано от множество тестове в центровете на ОРРО - като например 20 хиляди пъти включване и изключване на кабела за зареждане или стотици изпускания от 10 сантиметра.

Когато човек държи в ръката си OPPO Reno 11F, го усеща като доста лек (само 177 грама) и удобен за ползване. Пасва идеално както на всеки джоб, така и безкраен скрол или куест от любимата игра.

Снимка 662565

Източник: OPPO

За да е възможно всичко това, Reno 11F разполага с голяма 5000 mAh батерия. Има и 67-ватовото бързо зареждане, на което могат да завидят и някои флагмани и с което ще имаме максимален заряд за 48 минути. Моделът разполага и със сертификат IP65, който го прави устойчив на водни пръски и прах. Бихме могли да го използваме и до 60 минути под дъжда.

Смартфонът разполага с 6.7-инчов безрамков AMOLED дисплей с честота на опресняване 120 Hz, резолюция 1080 x 2412 и ярки, наситени 1.07 милиарда цветове. Процесорът е Mediatek Dimensity 7050, RAM паметта - 8 GB, а вътрешната - 128 или 256 GB. Стига да поискаме, последната може да увеличим до 2 ТВ благодарение на наличния слот за карта памет. 

Операционната система OPPO Reno 11F е ColorOS 14, разработена е на базата на Android и гарантира лесна и интуитивна работа без никакво забавяне и много възможности за персонализация. Но ColorOS 14 привлича вниманието и с някои интересни функции, като например Ultra Volume, с която увеличаваме силата на звука както на известия, така и на музика, която слушаме от устройството, до 300%, а не стандартните 100.

Снимка 662563

Източник: OPPO

Сред силните черти на Reno 11 F са камерите. Основната е тройна - 64 МР широкоъгълна, 8 МР ултраширокоъгълна и 2 МР марко камера и не пропуска нито един важен детайл около нас. Има запис на 4К видео и с основната, и със селфи камерата. А благодарение на Portrait Expert Engine ще изглеждаме винаги страхотно.

Samsung, Oppo и как двете компании започват да следват примера на Apple и да разработват собствени чипове

Samsung и Oppo тръгват по стъпките на Apple

Затварят цикъла

Освен OPPO Reno 11F, в момента у нас в магазините на Технополис и А1 е наличен и моделът OPPO Reno A79. Скоро може да очакваме и моделите от серията Reno 12.