Фризерът често е като онова чекмедже в дома ни, в което прибираме всичко, за което просто няма място другаде. Той обаче може да се използва много по-функционално, ако спазваме няколко прости правила.
Списък
Може да звучи екстравагантно, но ако на вратата на фризера имаме списък с нещата, които държим и добавяме в него, ще ни е много по-лесно.
"Плоско" замразяване
Ще спестим най-много пространство, ако замразяваме повечето неща - бланширани зеленчуци, бульони, супи, в пликчета, които да подреждаме едно върху друго като списания.
![Снимка 495773](https://webnews.bg/uploads/images/73/5773/495773/640x.jpg?_=1599903054)
Източник: iStock
Разпределяне на зони
Ако идеята със списъка не ни допада, може да направим зони във фризера за определени неща. Така ще знаем, че месото винаги е на втори рафт, а замразените зеленчуци - в долното чекмедже например.
Остатъци
Когато са ни останали малки порции от определени неща - вино, бульон, доматен сос, можем да ги замразим в кубчета за лед.
![Снимка 495775](https://webnews.bg/uploads/images/75/5775/495775/640x.jpg?_=1599903057)
Източник: iStock
Пресен лук и чушки
Няма никакъв проблем да се замразят цели. Ако замразим люти чушки, можем да ги извадим ледени и ги настържем на ренде като подправка на определени ястия.