Фризерът често е като онова чекмедже в дома ни, в което прибираме всичко, за което просто няма място другаде. Той обаче може да се използва много по-функционално, ако спазваме няколко прости правила.

Хладилникът, правилното почистване и няколко съвета, за да стане като нов

Триковете, с които хладилникът става като нов

За да не е просто отбиване на номера

Списък

Може да звучи екстравагантно, но ако на вратата на фризера имаме списък с нещата, които държим и добавяме в него, ще ни е много по-лесно.

"Плоско" замразяване

Ще спестим най-много пространство, ако замразяваме повечето неща - бланширани зеленчуци, бульони, супи, в пликчета, които да подреждаме едно върху друго като списания.

Снимка 495773

Източник: iStock

Разпределяне на зони

Ако идеята със списъка не ни допада, може да направим зони във фризера за определени неща. Така ще знаем, че месото винаги е на втори рафт, а замразените зеленчуци - в долното чекмедже например.

Остатъци

Когато са ни останали малки порции от определени неща - вино, бульон, доматен сос, можем да ги замразим в кубчета за лед.

Снимка 495775

Източник: iStock

Пресен лук и чушки

Няма никакъв проблем да се замразят цели. Ако замразим люти чушки, можем да ги извадим ледени и ги настържем на ренде като подправка на определени ястия.