Колкото и странно да ни се струва, тази година конзолата PlayStation 5 ще навърши цели три години, а от Sony все още не са обявили официално обновена нейна версия.

DualSense Edge, Playstation 5 и всичко за новия контролер

Колко по-добър е новият контролер за PlayStation 5

Сериозни подобрения

От известно време обаче се говори за нов вариант на PS5 със сменяем Blu-Ray модул и по-компактен дизайн, който би приел традиционното Slim наименование. 

Според слуховете тази актуализирана версия трябва да дебютира по-късно още през настоящата година, а наскоро обява за PS5 Slim дори бе забелязана в австралийски магазин за електроника на име The Good Guys. 

Снимка 612383

Източник: The Good Guys

В обявата се твърди, че новият PS5 ще включва по-тънък външен вид, поглъщащи HDR визуализации и живи цветове за игри и стрийминг на филми и сериали, но въпросната публикация е по-скоро преждевременна или направо измамна. 

Въпреки това според GizChina PS5 Slim действително е част от плановете на японската компания и може да бъде представен още през месец юни. 

Излизането му на пазара се очаква да се случи в месеците след това, като бихме заложили на периода преди или около Коледа. 

Sony PlayStation 6, Call of Duty, Microsoft и кога ще излезе новата конзола

Кога ще излезе PlayStation 6

Но защо не бива да се радваме

Със сигурност Slim версията ще е по-евтина от оригиналния PS5, който все още се продава за доста над 1000 лв. в България, но засега е твърде рано да знаем каква ще е точната цена на предстоящата версия.