Sony вероятно ще пусне обновена версия на PlayStation 5 тази година, казаха анализатори пред CNBC, след като компанията намали прогнозата си за продажбите на своята водеща конзола преди седмица.

PlayStation 5 Pro и ще видим ли такава конзола

Ще видим ли PlayStation 5 Pro

Това твърдят слуховете

Този ход ще има за цел да повиши интереса към PlayStation 5 и да предложи усъвършенстван хардуер, готов за пускането на Grand Theft Auto VI през 2025 г., която е една от най-горещо очакваните игри на това десетилетие.

Изпълнителен директор на Sony каза миналата седмица по време на разговора за печалбите на компанията, че компанията очаква "постепенен спад" в продажбите на конзоли от следващата фискална година.

Снимка 637345

Източник: Sony

Когато това се е случвало в минали пазарни цикли на конзоли, фирмите за игри се стремят да пуснат обновен хардуер, за да възобновят продажбите.

Например, Sony пусна Pro версия на PlayStation 4, конзолата от предишното поколение, около три години след първоначалното пускане на PS4.

Според данните на CNBC PS5 Pro ще се появи във втората половина на годината.

Снимка 496472

Източник: Sony

Преди година Sony пусна леко подобрена PS5, както и ръчна конзола, наречена PlayStation Portal.

Но PS5 Pro вероятно ще бъде много по-голям ъпгрейд, предлагащ още повече мощност, така че конзолата да е максимално конкурентна в ерата на GTA VI.

Sony PlayStation 5 Digital Edition и всичко за предстоящата конзола

Sony пуска нов PlayStation 5 преди Коледа

По-компактен и лек

Много възможно е при излизането на новата конзола Sony да намали цените на регулярните модели PS5, което е добра новина за феновете на PS5, които все още не са преминали към новото поколение конзоли.