Всички знаем, че сроковете на годност на опаковките са нещо не много категорично. Има продукти и храни, които бихме могли да ползваме с изтекъл срок (например паста, неотваряни консерви, твърди сирена, замразени храни). С други обаче е добре да не рискуваме.
Източник: iStock
Прясното мляко е сред тях. Можем да си позволим ден-два толеранс, ако не забелязваме промяна в миризмата, цвета или консистенцията му. Ние обаче не бихме рискували.
Но няма и да го хвърлим - според статия в любимия ни The Kitchn то може да се използва като подхранваща течност за растенията вкъщи. Така ще им дадем нужната доза калций, който подпомага развитието на кореновата система и на нови листенца.
Източник: iStock
Трябва само да разтворим млякото в равно количество вода. След това можем да полеем стайните или градински цветя, или пък да пулверизираме листата. Вторият метод помага и за справяне с брашнестата мана.