На пазара има голямо разнообразие от кухненски съдове и прибори, от които да избираме. Не е малък и изборът от материали, от които те са направено.

"Тефлонов грип" - как ни разболяват съдовете за готвене

"Тефлонов грип" - как ни разболяват съдовете за готвене

И грешките, които да не правим

Голяма е вероятността у дома да разполагаме с повечето от тях. Чугунените съдове например са предпочитани от много хора и то с право.

Една от причините е, че чугунът е много труден за повреждане, дори почти неразрушим. Тези съдове имат голямо предимство, защото задържат добре топлината. Но трябва да знаем, че отнема време, за да се загрее добре чугуненият съд. Отнема и време да се охлади добре.

Снимка 686988

Източник: iStock

Освен това,  могат да се ползват както върху газови котлони, така и върху керамични и индукционни, пише Healthline. Също така чугунените съдове са лесни за почистване, а и има естествено незалепващо покритие.

Снимка 686987

Източник: iStock

Въпреки всички тези предимства, има някои неща, които е добре да избягваме да говтим в чугунен съд. Чесънът, чушките, рибата и миризливите сирена са сред продуктите, които обичат да оставят своя характерен аромат в тигана. Което означава, че той може да се появи при следващото готвене, макар да сме измили добре съда.

Как правилно да почистваме дървените лъжици

Как правилно да почистваме дървените лъжици

Не, врящата вода не е техен приятел

Според Taste of Home, когато чугуненият тиган е нов, е добре хубаво да го намазняваме, когато пържим яйца или други склонни към залепване храни.