В социалните мрежи има много мемета, които твърдят, че когато станеш на 30, една от неизбежните покупки за домакинството е еър фрайър.

Храните, които не бива да приготвяме в еър фрайър

Храните, които не бива да приготвяме в еър фрайър

Понякога традиционните котлон и фурна са по-добрият избор

И донякъде може да се съгласим с тези шеги, защото в тях има доза истина. Но също в социалните мрежи (а и не само) се намират много и най-различни рецепти за ястия, които да приготвяме в еър фрайър.

Някои се получават добре, други - не чак толкова, но човек винаги трябва да е отворен към нови неща и експерименти. Една от рецептите, които често се срещат, е за варени яйца, но в еър фрайър.

Снимка 677245

Източник: iStock

Звучи странно и дори неприложимо, но е факт. А от Good Food дори имат точната рецепта за варени яйца в еър фрайър. Е, не знаем дали трябва да ги наричаме варени, защото нито се варят, нито използваме вода, но точно така са популярни.

Първото нещо, което трябва да направим, е да загреем уреда до 180°C. Повечето еър фрайъри имат опция за предварително подгряване, така че това няма да е трудна задача.

Снимка 467346

Източник: iStock

След това просто поставяме желаното количество яйца в кошницата и включваме уреда отново на 180°C. Според Good Food, времето за готвене е между осем и 14 минути. Като не е трудно да се досетим, че за осем или девет минути яйцата ще са по-рохки. Колкото повече ги държим, толкова по-твърди ще стават.

Съставката, която съсипва еър фрайъра и го прави токсичен

Съставката, която съсипва еър фрайъра и го прави токсичен

И с какво да я заменим

След това трябва да ги извадим и поставим в купа с лед или студена вода, за да спрем процеса на готвене. След досадното обелване остава най-лесната част - консумацията. Със сигурност едно от очевидните предимства на този метод на варене на яйца в еър фрайър е пестенето на вода.