С всяка следващ новина от типа на настоящата усещаме как наближава края на конвенционалните автомобили. Така немският гигант Porsche AG се е заел активно в построяването на едно по-екологично, но и доста амбициозно бъдеще.

Porsche, Boeing, летящата кола и как двете компании ще създават бъдещето на транспорта

Porche и Boeing работят по скъпарска летяща кола

Двете компании ще работят по идеи за градска мобилност

Но не само производителите виждат светлото бъдеще. Явно го правят и самите потребители, защото от Taycan - изцяло електрическия модел на компанията (чиято цена започва от 80 000 евро), миналата година са продадени над 20 000 броя.

Главният изпълнителен директор на немския автомобилен гигант Оливер Блуме официално сподели дългосрочните планове в производството пред неделния вестник BILD am Sonntag, а именно - до края на това десетилетие над 80% от всички превозни средства на компанията да са изцяло електрически.

Идеята е единствено класическият звяр 911 да се предлага с двигател с вътрешно горене, като не се изключва и вариантът да мине на синтетични горива.

Хибридните автомобили, първият модел и как се разви технологията до днес

Вълнуващата история на хибридния автомобил

От катафалката на Франц Фердинанд до бруталния McLaren P1

Всички останали модели до 2030 г. вече трябва да се движат или изцяло на ток, или да са хибриди, уточняват от Bloomberg.