Темите за климатичните промени и замърсяването са толкова наболели, че почти ежедневно се говори за тях. Проблемът е там, че много се говори, а малко се върши.

Sony, PlayStation 5 и разкри ли компанията всичко за новата конзола

Sony разкри почти всичко за новия PlayStation 5

PS5 ще е 10 пъти по-бърз от PS4

Sony Interactive Entertainment и PlayStation обаче са решили да се включат към малкото, които действат, за да се справят с проблема, или поне да намалят влиянието му.

PlayStation се присъединява към съюза Playing for the Planet, в който участват още няколко големи компании, произвеждащи игри или конзоли.

Климатичните промени и протестите, които са планирани за този уикенд

Зов за спасение на планетата

Протестиращи в над 156 държави ще се опитат да донесат промяната

Изпълнителният директор на компанията Джим Райън обяви и какъв ще бъде техният принос. Като част от загрижеността им към проблема с климатичните проблеми, PlayStation 5 ще консумира по-малко електричество по време на пълно натоварване.

От думите на Райън става ясно, че ниската консумация на електричество ще бъде под формата на функция, която трябва да бъде включена от притежателя на конзолата. Според първоначалните им изчисления, когато тази функция е включена, PlayStation 5 ще консумира до 0.5 W по-малко от PlayStation 4.

PlayStation 5 и колко ще струва новата конзола

Колко ще струва PlayStation 5

Информацията не е официална, но е ориентир

От компанията казват също, че ако 1 милион конзоли бъдат с включена функция, това ще спести електричество, което бива изразходвано от 1000 домакинства в САЩ.