По време на корпоративна презентация вчера, Sony разкри почти всички апетитни детайли около бъдещия PlayStation 5, който се очаква да се появи догодина.

Може би една от най-важните от потребителска гледна точка новини е, че PS5 ще струва по-малко от PS4 и е възможно дори да бъде продаван с малка загуба за компанията. Това е така, защото от Sony разчитат, че конзолата ще служи като магнит за потребителите, а истинските приходи ще идват от покупките на допълнителни услуги и игри.

Google Stadia - новата стрийминг платформа за игри

Google променя играта

Можем да играем най-различни игри директно от смартфона си

Това далеч не означава, че PS5 ще бъде изцяло базиран на абонаментни услуги и плащания. Напротив - новата конзола, както и всички преди нея, ще може да чете физически дискове.

От Sony ще заложат на нови и доста мощни чипове, като се очаква AMD да създаде видео карта, предназначена специално за PS5. Процесорът също ще е на AMD и ще е с 8 ядра.

Новата конзола ще е оборудвана със SSD памет, изоставяйки старите и бавни хард дискове.

Каква е разликата между SSD и HDD памет

Каква е разликата между SSD и HDD памет

И кой вариант е по-подходящ за нас

Тези промени ще направят PS5 до 10 пъти по-бърз от PS4 при обработката и подкарването на по-тежки игри. PlayStation 5 също така ще поддържа игри за PlayStation 4 и ще е съвместим с настоящите VR сетове на Sony.

И далеч не на последно място, от Sony съобщиха, че японският гигант ще разрасне отношенията си с Microsoft, което ще направи онлайн гейминг света още по-свързан и разнообразен за потребителите на двете компании.