От много време се говори за PlayStation 5 и всички очакваме да видим каква иновация ще ни поднесат Sony. А тя трябва да е наистина добра, защото Google са им вдигнали мерника.

Кога да очакваме PlayStation 5

Кога да очакваме PlayStation 5

Чакането ще продължи

Всички информации сочат към това, че конзолата трябва да бъде обявена през 2020 г. но не се знае много за нея, даже почти нищо. Според ComicBook, обаче има изтекла информация около цената на PlayStation 5.

Снимка 344606

Източник: iStock

Сайтът се позовава на пост в Pastebin, в който анонимно лице твърди, че е разработчик от Европа, който от осем месеца работи по новата конзола на Sony. Според думите му, PlayStation 5 ще бъде обявен през март 2020 или ноември същата година.

Google Stadia - новата стрийминг платформа за игри

Google променя играта

Можем да играем най-различни игри директно от смартфона си

Според анонимния източник, конзолата ще разполага с 2TB памет и ще поддържа 8K качество на картината. Достигаме и до съществената информация, че новият PlayStation 5 ще струва цели 500 долара. Това е със 100 долара повече от началната цена на предшественика му PlayStation 4.

PlayStation 5, Xbox 2 и краят на конзолите

Краят на конзолите е вече тук

PlayStation 5 и Xbox 2 ще са последните от вида си

Разбира се, не знаем колко може да се вярва на информация, подадена анонимно, но звучи логично. Все пак ще следим какво се случва около новия PlayStation.