Лятото е все по-близо и нищо чудно вече да сме дали начало на отпускарския сезон. Евтините самолетни билети ни изкушават да стегнем багажа за някоя желана дестинация не само през най-топлите месеци, когато и лудницата е по-голяма.

Ако ни предстои пътуване със самолет е важно да помислим не само какви дрехи ще вземем за мястото, където отиваме, но и какво ще облечем за самия полет. Често допускаме прости грешки, които обаче могат да ни струват комфорта на борда. Ето и някои правила, които е добре да спазваме, за да не съжаляваме, когато вече е късно.

Панталоните 

Най-важното условие е да не са тесни и да не ни стягат. Също така, добре е да избягваме "скъсаните модели", които невинаги са толкова удобни, колкото добре изглеждащи.

Снимка 424247

Източник: iStock

Дамите е по-добре да заложат на клин или памучен панталон, който обаче има джобове (поне за личната карта например). Мъжете също могат да избягат от задължителните дънки, с които и ни е по-студено. Тъмните цветове са за предпочитане, защото е доста вероятно да се окажем с някое петно на крачола, особено ако има турболенция.

Горнище

Тук трябва да действаме на принципа на напластяването. Тениска с къс ръкав, жилетка и яке е най-добрата комбинация. Връхната дреха можем да оставим в отделението за багаж над нас. Важното е да можем лесно да се съблечем и облечем, когато ни е необходимо.

Оувърсайз модата е подходяща за пътуване, ако сме й фенове, разбира се. Важно е да не експериментираме с къса блуза с гол кръст например, защото скоро след като вентилацията в самолета заработи, ще съжалим за избора си.

Суитчърите с качулка също са много подходящи за път, ако не държим на 100% на по-елегантната визия.

Снимка 424249

Източник: iStock

Материи

Естествените са за предпочитане, защото позволяват на кожата ни да диша. В противен случай, шансът да се изпотим е по-голям. Но пък памукът например има и своя голям недостатък - мачка се лесно.

Затова е добре да имаме няколко дрехи, които са ни удобни и не стават лесно на хармоника, на които да залагаме, когато ни предстои полет със самолет.

Обувки

Тук изискванията са няколко - да са удобни, да не ни стягат и да не са прекалено отворени. Чорапите са задължителни, дори и да са от най-тънките.

Самолетите, горивото за тях и каква е връзката между теглото на пътниците и околната среда

Ще минаваме ли през кантара преди полет

И какъв е смисълът от това

Разбира се, не бива да жертваме стила си в името на удобството. А предварително подготвените тоалети за пътуване, на които можем да разчитаме всеки път, ще ни спестят една грижа в и без това натоварените часов преди заминаване, когато трябва да мислим за прекалено много неща, пише Pinterest.