Посещаването на главните туристически атракции по време на почивка в града е страхотно, но нищо не може да се сравни с усещането да се отбием по някоя малка странична уличка или да се натъкнем на зелена алея, които ни позволяват да почувстваме истинския характер на града.

10 страни с повече от една столица

10 страни, които имат повече от една столица

Интересни места, които си струва да бъдат посетени

Улиците са сърцето на местния живот. Те са местата, където общностите се събират, където новите местни бизнеси процъфтяват и където жителите на града излизат и се забавляват. И така, кои са най-красивите улици в света, по които си струва да се разходим точно сега?

За да намерят отговор на този въпрос, от Time Out се свързват с техния глобален екип от местни експертни редактори и сътрудници, всеки от които дава своето предложение за най-готината улица в своя град.

Снимка 658000

Източник: iStock

След това от изданието стесняват селекцията, за да създадат окончателна класация на най-добрите оживени и малки улици, пътни артерии и булеварди на планетата.

Най-забавните страни в света

Великобритания отново диша праха на Франция

Кои са най-забавните страни в света

През последните няколко години животът на улицата преминава през нещо като еволюция. Пиенето и храненето на открито, в един момент от временна мярка, се превърна в предпочитано място, като постепенно улиците претърпяха много зелени инициативи, превръщайки се в пешеходни зони или места с много малък трафик.

Снимка 657997

Източник: iStock

С други думи, много улици станаха много по-проходими и приятни места за прекарване на времето. И всяка една улица в класацията на Time Out има смели, креативни нови начинания в храните, напитките, нощния живот и културата: от барове за слушане на музика до преустроени исторически сгради, тези 10 улици са мястото, където ще намерим най-вълнуващите културни тенденции в града. Нека видим не само кои са улиците, но и в кои градове се намират.

Ето и топ 10 на най-красивите улици в света:

  • 10. Consell de Cent, Барселона, Испания
  • 9. Chazawa-dori, Токио, Япония
  • 8. Arnaldo Quintela, Рио де Жанейро, Бразилия
  • 7. Rua da Boavista, Лисабон, Португалия
  • 6. Jalan Petaling, Куала Лумпур, Малайзия
Снимка 657999

Източник: iStock

  • 5. Commerical Drive, Ванкувър, Канада
  • 4. Guatemala Street, Буенос Айрес, Аржентина
  • 3. East Eleventh, Остин, Тексас
  • 2. Hollywood Road, Хонконг
  • 1. High Street, Мелбърн

Time Out възхвалява "уникалните местни бизнеси на High Street, които предлагат за всеки по нещо" - от Casa Nata, където се продават вкусни португалски тарталети с крем, до 1800 Lasagne - ресторант, роден през пандемията, който сега е процъфтяващо място за хапване на паста с места на открито.

Най-евтините градове за закупуване на жилище в Европа

Най-евтините градове за закупуване на жилище в Европа

Два са в България

"High Street е богата и на барове, пише Time Out, като изтъква "интимния и ексклузивен" бар на покрива Gigi Rooftop и оживеното място за танци Francesca's Bar. Пред CNN Марко Финанцио, основател и управляващ директор на Gigi Rooftop, споделя, че за първи път е отворил заведение на тази улица преди 14 години и тогава е "мечтал районът да се превърне в емблематична дестинация".