Като събитие за десетки милиони долари, всеки детайл от Оскарите представлява интерес. А когато говорим за няколкочасова церемония, от съществено значение за присъстващите е с какво могат да се подкрепят след това.
Както много години поред, и тази менюто в нощта на Оскарите е поверено в ръцете на световноизвестния готвач Волфганг Пук. Той не крие, че винаги се старае да намери баланса между вкус и визия, защото именно той е решаващ за това дали хората ще харесат храната, която е създал.
95-ите награди на Академията се проведоха в Dolby Theatre в Лос Анджелис, където хора от развлекателната индустрия по целия свят се събраха, за да почетат най-добрите от най-добрите в областта на киното. Но нека оставим настрана целия блясък и изявите на "червения" килим и да се съсредоточим върху сложното специално меню за Оскарите. Както казва ветеранът готвач на Оскарите Волфганг Пук, който съставя менюто за 29-та поредна година, пищната вечеря включва набор от апетитни деликатеси и малко страхотно шампанско, разбира се.
Източник: GettyImages
Волфганг Пук
Австрийско-американският готвач и ресторантьор възлага на британския готвач Елиът Гроувър да състави основното меню, като събира около 115 готвачи от целия свят да го приготвят. Ето и какво включва то, според NDTV.
Основно меню
- Мини порции с риба и чипс
- Пържени телешки хапки във фунийка
- Малки пилешки пайове, поръсени с черен трюфел
- Версията на шеф Пук за говеждо Уелингтън
Италианско меню (пет вида паста)
- Пълнена паста (аньолоти)
- Паста с трюфели
- Веган пица
Азиатско меню
- Хунански патладжан с китайски подправки върху канапе от ориз
- Вегетарианска версия на хрупкавата салата от оризови раци на ресторант Merois в Западен Холивуд
- Японско говеждо месо "Вагю"
- Пушена сьомга на хапки
За десерт готвачите са предложили шоколадови пурички и трайфъл с шери, гарниран с черешов ликьор Maraschino.
Източник: GettyImages
Разбира се, не по-малко важни са и напитките. Гостите имаха възможността да се насладят на богато разнообразие, между които попада шампанско Fleur de Miraval, вина Domaine Charence Dillon. Няма как Оскарите да се проведат и без текила. А една от най-добрите е Don Julio.