Проучване, изследващо секса и канабиса, установява, че употребяващите канабис съобщават за по-добри оргазми, докато са надрусани, както и за повишено либидо и по-добро усещане за вкус и допир.

Женски оргазъм и кои са трите типа според науката

Колко типа женски оргазъм има

Не е толкова просто, колкото изглежда

Изследователите, които публикуват резултатите си в скорошно проучване, задават на 811 участници на възраст от 18 до 85 години редица въпроси, свързани с техния сексуален живот и употребата на канабис. Без да забелязват голяма разлика между половете и възрастовите групи, над 70% от участниците съобщават за повишено желание и интензитет на оргазъм.

40% от жените имат "повишена способност да имат повече от един оргазъм по време на сексуален контакт", според авторите. Над половината от анкетираните казват, че употребяват канабис умишлено преди сексуални контакти, което предполага, че вярват, че той повишава либидото или удоволствието.

Снимка 604612

Източник: iStock

Изследователите обаче не успяват да определят дали повишеното удоволствие от секса е от действителните ефекти на напушването или е плацебо. Вероятно е резултати да се дължат на умствената нагласа, че употребата на канабис ще увеличи удоволствието поради нагласите, че е афродизиак, а не на истински физиологичен ефект. Въпреки това учените пишат, че релаксиращите ефекти на канабиса "могат да допринесат за повишено желание или намалени задръжки, които пък са предпоставка за повишено сексуално функциониране и удовлетворение".

Синдром на посторгазматична болест и какво е да изпитваш алергия към оргазъм

Когато имаш алергия към оргазъм

Какво е синдром на посторгазматична болест

Освен това участниците в проучването, които мастурбират напушени, съобщават за повишено удоволствие. Едно на пръв поглед несвързано откритие в изследването е, че употребяващите канабис имат по-добро усещане за вкус и допир. Екипът пише, че въпросът е включен поради използването на сетивата по време на секс. "Подобряването на вкуса и докосването може да повиши цялостното сексуално функциониране и удовлетворение, тъй като това са две сетива, които се използват силно по време на полов акт", пишат учените.

Снимка 604614

Източник: iStock

Въпреки че екипът отбелязва редица ограничения, включително, че точните дози не са записани от участниците и че не е сравнено с хора, които не използват канабис, екипът вярва, че откритията могат да бъдат полезни за изследване, включително евентуално използване на канабис за лечение на сексуална дисфункция, заключва от IFL Science.