Закуската изяж сам, обядът раздели с приятелите си - всички сме чували тази приказка. Добре знаем и колко е важно да не пропускаме първото хранене за деня. А сега имаме още една причина да не го правим - защото от него зависи и кога дa бъде второто. Междинните похапвания не ги броим.

Протеини, здравословни мазнини и сложни въглехидрати - трите основни съставки за най-здравословната закуска

Коя е най-здравословната закуска

Само с три съставки

Когато работим, обядът е глътка свеж въздух в натоварения ден - да заредим както тялото си, така и ума. И е много важно да не пренебрегвамe признаците на глад заради тоновете задачи, защото последствията никак няма да ни харесат.

Закуската е много важна, за да можем да дадем силен старт на деня. Специалистите по хранене пък твърдят, че обядът трябва да бъде съобразен с времето, в което закусваме. И в оптималния вариант между двете хранения трябва да има интервал от четири-пет часа.

Снимка 527821

Източник: iStock

Спазвайки това правило си гарантираме и стабилни нива на кръвната захар. Така ако закусваме сутрин към осем часа, обядът ни се пада между 12 и 13 часа. Ако често ни е трудно да го постигнем, можем да сe подкрепим с малка междинна закуска, за да издържим до второто основно хранене.

Ранната вечеря и нейното значение за здравословен и продължителен живот

Защо е важно да вечеряме рано

Част от "тайните" на столетниците

Докато закуската е добре дa бъде богата на протеини, в обяда е хубаво дa имаме от повече хранителна вещества по малко, за да задоволим нуждите на организма си до вечеря. А за вечерята е добре да спазваме същия времеви интервал, както между закуската и обяда. Tака ще намалим шанса да сме изгладнели прекалено много и да прекалим с храненето преди сън, съветва The healthy.