Надали има човек, който не би се умилил от гледката на малко, наскоро родено животинче. Дали ще е пухкаво кученце или розово прасенце - всеки се радва на малките животни.

Comedy Wildlife Photography и наградите за най-смешните животни на планетата за 2022 г.

Най-смешните животни на планетата

Кои са фаворитите на 2022 г.

Любопитно е, че често раждането им и периода на израстване е свързан с някои неподозирани, интересни факти.

Ето една малка част от тях, обобщена от StarsInsider.

Бебета папагали отговарят на имената си

Известен факт е, че папагалите могат да говорят. Но не толкова популярно е, че родителите кръщават малките си, точно както го правим и ние, хората. Бебетата папагали получават име при раждането си и то остава с тях до края на живота им.

Снимка 601459

Източник: iStock

Котките се раждат с еднакъв цвят на очите

Малките котенца се раждат винаги със сини очи. Очите им обаче продължават да се развиват, докато растат. И съответно, променят цвета си. Всъщност, така е при много от хората.

Малките костенурки общуват помежду си

Оцеляването в природата е трудна задача. Ето защо животните трябва да бъдат комбина. За малките костенурки работата в екип започва още преди да се излюпят. Вътре в яйцата си те чуруликат и сумтят - като механизъм за оцеляване, целящ прогонването на хищници.

Как точно се използва хоботът

Докато малките слончета не достигнат зрелия си период, те нямат представа как да използват хоботите си. Тези тромави малки същества издухват много струи вода, докато се учат да пият, например. Може би това за тях не е лесно начинание, но отстрани изглежда очарователно.

Снимка 601463

Източник: iStock

Кученца еднояйчни близнаци

Какво по-хубаво от едно кученце. А още по-хубаво е - две кученца. Учените са открили, че кучетата могат да раждат еднояйчни близнаци. Това е рядко явление, както при всеки животински вид, но не е невъзможно.

Пандите се раждат много малки

Това звучи почти невероятно. Всички сме виждали снимки на големите, закръглени и симпатични панди, чиито килограми в зряла възраст могат да достигнат до внушителните 135. За сметка на това пък, бебетата им се раждат твърде малки, в сравнение с тях. Те тежат само около 100 грама.

Снимка 601462

Източник: iStock

Новородените прасенца и гласът на майката

Факт е, че прасетата са изключително интелигентни животни. Установено е, че новородените прасенца могат дори да разпознаят гласа на майка си, след като навършат две седмици. Звучи невероятно, но е така.

Носорозите нямат рог при раждането

Рогът на носорога е изграден от кератин - протеинът, който изгражда и нашите нокти и коса. При малките носорози той се появява, когато са на около един, два месеца.

Снимка 601461

Източник: iStock

Яйчен зъб при влечугите

Повечето бебета влечуги, включително и крокодилите, имат специален зъб, който се формира още докато са в яйцето. Те го използват, за да разбият черупката, в процеса на раждане. В последствие зъбът се абсорбира в тялото.