Много съвременни хора избират да са необвързани. И са напълно щастливи с това - поне така твърдят. Много други обаче отчаяно искат да имат партньор, но някак все не им се получава. Защо казваме всичко това? Защото учените са решили да се заемат и с този проблем.

Снимка 405338

Източник: iStock

Изследване на Менелаос Апостолу от Университета на Никозия, публикувано в Science Direct, опитва да намери причините самотниците така и да не успяват да имат връзка. И причината се корени в самите тях.

1228 гърци - мъже и жени, са взели участие в проучването, което се е състояло в обстоятелствен въпросник. Повечето въпроси са целели да разберат способностите на участниците да флиртуват, да показват интерес към потенциален партньор, както и да разчитат сигналите на евентуален такъв.

Снимка 498252

Източник: Instagram / badgalriri

След това хората на Апостолу анализирали връзката между статуса им - обвъзани ли са или не, и отговорите на горните въпроси. Ето и резултатът - когато флиртът не ни се удава и не обичаме да полагаме усилия в тази сфера, оставаме необвързани.

Снимка 514876

Източник: Instagram / nicolescherzinger

Звучи логично, макар процентите да са шокиращи - само точка по-малко в изкуството на флирта по скалата на въпросните учени водело до 50% спад шанса да намерим партньор. Нашият скромен извод е, че самотниците имат нужда от флирт уроци.