Приготвянето на трапезата за Великден понякога може да се превърне в източник на стрес, дори и за опитните кулинари. Това лесно може да се избегне, ако менюто и продуктите се планират навреме. Независимо дали сте кулинарен традиционалист или новатор, в Lidl може да откриете близо 150 деликатесни изкушения за празничната трапеза от собствените марки на веригата - Favorina и Deluxe. Оставяме на вас да направите своя избор, но искаме да ви споделим няколко артистични идеи, които могат да внесат допълнително празнично настроение.

Щипка изтънченост при ордьоврите

В празничен акцент може да превърнем сервирането на капоната и пастет от артишок на масата. Капонатата е вид зеленчуков микс - една от кулинарните емблеми на остров Сицилия. Може да се сервира като гарнитура или върху брускета като разядка. Няколко хапки с капоната и пастет от артишок, декорирани със стръкчета пресни подправки ще внесат допълнителен цвят на празничната трапеза и ще оставят гостите приятно изненадани. Ефектно и изключително свежо предложение е да сервирате и плато с фино нарязани слайсове гюбек с трюфели, комбинирани с кръгчета пресни круши. Плато със селекция подбрани колбаси като салам от дивечово месо, прошуто крудо и карпачо от младо телешко, ще задоволят и най-претенциозния вкус.

Салата с вкус на мед

Ако още не сте опитвали оцет от български пчелен мед, сега е времето е да поправите този пропуск. Той има изключително деликатен мек и меден вкус и може наистина да превърне великденската салата в кулинарно изживяване.

Шоколадови изкушения, по-сладки от мед

Ако за празниците планирате посещение при роднини или приятели, бонбоните в подаръчна кутия на Favorina или великденския шоколадов комплект са чудесно решение за тематичен подарък.

Децата можете да зарадвате с великденски бонбони Маршмелоу, шоколадови яйца и изобилие от шоколадови фигурки. Чудесно предложение за празничното настроение са бадемите в шоколадова глазура с вкус на кокос или тирамису, а защо не и козуначения сладкиш с пълнеж от крем Шантили и поръска от шоколад. Ако заложите на шоколадовите близалки, със сигурност ще изненадате приятно най-малките.

И не забравяйте да включите великденски акцент и в декорацията на масата! Това оставяме на вашето вдъхновение и въображение.