Four Seasons Hotels and Resorts oт няколко месеца могат да се похвалят с Naviva - луксозно палатково разширение на курорта на веригата Punta Mita в Мексико. Глемпингът разполага с 15 палатки, проектирани от Luxury Frontiers, престоят в които започва от 6750 долара на вечер, пише Business Insider. Курортът използва слънчева енергия, електрически превозни средства и "ефективни водни системи и естествен дренаж". 

Vinpearl Landmark 81 - новият луксозн хотел в Хо Ши Мин, с който може да се похвали Виетнам

Луксът във Виетнам има ново име

Един хотел със забележителна гледка

Посетителите на глемпинга имат личен водач на тяхно разположение, който да им помогне в организирането на ваканционните маршрути, които включват риболов, походи, дегустации на кафе, йога студио, фитнес на открито и т.н.

Размерът на двуместните петзвездни палатки варира от около 120 до 160 кв.м, а всяка една разполага с климатик, вана, собствена частна тераса с басейн, шезлонги и външен душ.

Освен частните басейни към палатките, глемпинг курортът разполага и с по-голям басейн, частен плаж с дължина около 200 метра, две спа пространства, ресторант и пространство за темаскал (хилядолетна церемония за здраве и пречистване на тялото и душата) за персонализирани церемониални сесии. Гостите също така имат достъп до по-големия курорт Punta Mita на Four Seasons, който включва 10 ресторанта с барове, две голф игрища и три басейна. 

Naviva е един от най-малките курорти на Four Seasons в света. Трансформиращият подход на курорта и сертифицираните водачи на Naviva се обединяват, за да създадат уникално изживяване, вдъхновено от биофилията, което означава "любов към живота или живите същества".

"Naviva е амбициозна нова курортна концепция, която предлага силно индивидуализирано обслужване и иновативен дизайн, който приближава гостите до природата повече от всякога", казва Винс Парота, президент на Four Seasons, Hotel Operations - Americas West. "Благодарение на това изключително персонализирано място за отдих, гостите ще общуват един с опитни водачи по време на обмислени преживявания, които прегръщат културата и характера на Мексико."