Понеже е доста известен факт, че на по-ниска температура яйцата остават пресни за по-дълго, е съвсем очаквано повечето хора да ги съхраняват в хладилника. Готвачът Джеймс Мартин обаче обяснява, че това може и да не е най-правилният начин.
В американското предаване This Morning той казва, че не е препоръчително яйцата да бъдат държани в хладилник, тъй като са порести и заради текстурата на черупката им поемат аромата на останалите продукти около тях.
Британският диетолог Кейт Луелин-Уотърс обяснява, че от това къде съхраняваме яйцата си всъщност зависи от начина, по който предстои да ги приготвим. Ако сме решили да си правим домашна майонеза например, е добре да ползваме яйца от хладилника, тъй като жълтъците им ще са по-твърди.
Източник: iStock
Ако обаче ще пържим или пошираме яйца, по-подходящо е да ползваме такива, които са били съхранявани в шкаф на стайна температура - така пърженето ще отнеме по-малко време. Студените яйца ще ни накарат да стоим повече време до котлона, защото ще отнемат от неговата температура, както и от тази на мазнината, пише Daily Mail.
В някои случаи обаче се оказва, че къде държим яйцата е без значение. Такъв е случаят с тези, които предстои да варим. "Охладеното яйце ще отнеме малко повече време за сваряване, но резултатът ще бъде същият като при използването на яйце със стайна температура", споделя диетологът Кейт Луелин-Уотър.
georgi-zapryanov
на 31.01.2023 в 17:09:13 #1Пошираме????? Маги, моля те пиши така че и приятелките на майката и те да разбират.