Motorola продължава да следва политиката си да предоставя телефони с максимално качествен хардуер и максимално ниска цена, за което свидетелстват и току що обявените онлайн Moto G50 и Moto G100.

Motorola Edge S, Qualcomm, Snapdragon 888 и всичко за новия смартфон на компанията

Motorola Edge S - първият смартфон с новия Qualcomm процесор

Ще го видим ли и в Европа

Последният е от високия среден клас и всъщност представлява ребрандирана версия на Edge S модела, който бе представен в Китай преди два месеца.

Затова и днес ще обърнем повече внимание на Moto G50, който предлага интересен набор от екстри на доста достъпна цена.

Снимка 524537

Източник: Motorola

От Motorola са заложили на по-скромен LCD екран с диагонал от 6.5 инча, опреснителна честота от 90Hz, резолюция от 1600 х 720 пиксела и плътност на пикселите от 269ppi.

В капковиден прорез в горната му част е вмъкната 13-мегапикселова селфи камера, която все пак заема по-малко място, отколкото долната рамка.

На гърба му виждаме тройна камера, съставена от главен 48-мегапикселов сензор с f/1.7 бленда, пет-мегапикселов макро сензор и два-мегапикселов такъв, осигуряващ дълбочина на снимките.

Снимка 524535

Източник: Motorola

Moto G50 е оборудван с новия Snapdragon 480, първият от тази серия с 5G модем, който би трябвало да задоволи всички нужди на потребителите, без да очакваме флагманско представяне.

Към него има 4GB RAM и опция за 64/128GB памет, която може да бъде разширена с microSD карта.

Батерията безспорно е една от силните страни на модела и е с капацитет от 5000mAh, което би трябвало да ни стига за повече от ден, имайки предвид невзискателния екран.

Снимка 524536

Източник: Motorola

Това обаче е само предположение и няма как да сме сигурни, преди да сме го пробвали.

Очаква се Moto G50 да се появи през април на цена от 249 евро за вариант с 64GB памет.